Klikkaa tästä Kainuun Museon lainattaviin näyttelyihin

Näyttelyn lainaus on ilmaista, kuljetuskustannuksista vastaa lainaaja.
p. 044 710 0502, jarkko.kauppinen@kajaani.fi 

Aiheet: 

Aarne Ervi
Arkkitehti Aarne Ervin tuotantoa Oulujoen vesistöalueen voimalaitosten rakennuskannassa. 5 paneelia

Kainuun vesimyllyt
Jauhatuksen historiaa ja Kainuun vesimyllyjen kunnostusprojektin esittely.
Kaksi osaa (8 ja 14 paneelia), jotka voidaan esittää erillisinä kokonaisuuksina. Kolme pienoismallia.

Johan Alfred Heikkinen eli Hallan Ukko
Valokuvanäyttely hyrynsalmelaisesta monitoimi-miehestä Hallan Ukosta. 6 paneelia

Vienalaispuvut
Kerttu Lammassaaren valmistamia vienalaisia pukuja (näyttelynuket) ja asusteita sekä valokuva- ja tekstipaneeleja. Näyttely on koottu Kajaanin Kalevalaisten Naisten ja Rihma-projektin tuella.

Erkki Mikkolan panoraamakuvia – Kainuu 1930-luvulla
Panoraamakuvia eri puolilta Kainuuta. 8 paneelia

Syntymä ja kuolema
Näyttelyssä käsitellään syntymään ja kuolemaan liittyviä uskomuksia ja tapoja. Näyttely koostuu yhdestä kaksipuoleisesta näyttelyseinäkkeestä (koko 232 x 240 cm). Seinäkkeen toisella puolella on tekstiä ja kuvaa syntymään liittyen ja toisella puolella kuolemaan liittyen. Näyttelyä voi mukavasti täydentää muun muassa erilaisella aiheeseen liittyvällä esineistöllä ja kirjallisuudella. Seinäkkeen saa helposti koottua puolessa tunnissa kahden henkilön voimin ja se kulkee kätevästi omassa kuljetuskassissaan. Seinäkkeen mukana on myös kohdevalot, joten seinäke sopii pimeämpäänkin tilaan.

Akseli Gallen-Kallela Kalevala-kirjojen kuvittajana
Yhteistyössä Gallen-Kallelan museon tehty näyttely kertoo taiteilijan pyrkimyksistä kuvittaa koko Kalevala.
3 paneelia

Flora ja Fauna –symboleja luonnosta
Näyttely sisältää 10 kpl painettuja muovikankaita (koko176 x 89 cm), jotka voidaan ripustaa kattoon tai seinälle yläkujassa olevan riman kautta.
Lue lisää näyttelystä (pdf)

Kainuu, jättiläisten maa
Näyttely koostuu yhdestä kaksipuoleisesta näyttelyseinäkkeestä (koko 232 x 240 cm). Seinäkkeen saa helposti koottua puolessa tunnissa kahden henkilön voimin ja se kulkee kätevästi omassa kuljetuskassissaan. Seinäkkeen mukana on myös kohdevalot, joten seinäke sopii pimeämpäänkin tilaan.

Lottatoimintaa Kainuussa
Näyttely sisältää kolme kappaletta lottapukuja: puuvillaisen arkipuvun, villakankaisen juhlapuvun ja talvipuvun. Näyttelyn mukana tulevat myös ripustukseen tarvittavat näyttelytorsot ja teksteille menutelineet.
1. näyttelyteksti valottaa lottatoiminnan historiaa Suomen itsenäistymisen ajasta toisen maailmansodan päättymiseen asti.
2. tekstissä perehdytään lottatoimintaan yhden kainuulaisen kunnan näkökulmasta. (Vaihtoehdot: Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo ja Suomussalmi)